BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Megfojtanak minket" - Volt viszonteladók tüntettek az Apple ellen

Miközben Párizsban a legnagyobb hivatalos Apple márkakereskedés előtt kígyózó sorok várták az iPhone 5 érkezését, a cég volt alkalmazottai, illetve korábbi független Apple disztribútorok tüntettek az amerikai vállalat ellen.

"Mi vezettük be az Apple-t a francia piacra és most lassan megfojt minket azzal, hogy saját üzleteket nyit" – mondta Patricia Allouche, a tiltakozók vezetője a Reutersnek. Júliusban csődbe ment az eBizcuss, amely Franciaország legnagyobb Apple viszonteladó hálózatának része volt. A független üzletek volt és jelenlegi dolgozói a párizsi Opera előtt azért tiltakoztak, mert az Apple szerintük tönkreteszi vállalkozásaikat azzal, hogy saját üzletláncot nyit.

A demonstrálókhoz az Apple alkalmazottai közül is többen csatlakoztak, a dolgozók azt kifogásolták, hogy nem kapják meg a francia munkavállalók esetében megszokott étkezési jegyeket és havi bérnek megfelelő év végi prémiumot. A tiltakozás helyszínéül választott Apple Store munkatársainak sztrájkja ugyanakkor gyakorlatilag elmaradt, mivel csak három ottani dolgozó csatlakozott a demonstrálókhoz.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.