BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási károkat okoznak a gazdasági kém-hackerek

A német vállalatokra óriási veszélyt jelentenek az úgynevezett "számítógépes támadások"

Ez fenyegetettség az utóbbi két évben rendkívüli mértékben megnőtt - írja a Berlinre Zeitung. A vállalatoknál dolgozó biztonsági menedzsereknek ebben az időszakban fokozottan kellett foglalkozniuk az információs technológiai biztonsággal. Szerinte a gazdasági kémkedés. azaz a külföldi hírszolgálatok és a konkurensek támadása miatt a német gazdaságnak évente legalább 20 milliárd euró kára keletkezik.

A veszélyeztetettségi potenciált azonban tudományos számítások szerint évente 50 milliárd euróra lehet becsülni. Valószínű, hogy a kár még nagyobb. Számos támadást ugyanis egyszerűen nem vesznek észre.

A lap azt tanácsolja a cégeknek, hogy ilyen veszélyeztetettség elleni védekezésként forduljanak olyan állami szervekhez, mint a szövetségi biztonságtechnikai biztonsági hivatal vagy a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal, és természetesen a cégen belüli biztonsági intézkedéseket is meg kell tenniük.

Ez azt is jelentheti, hogy bizonyos dokumentumokat nem szabad postán küldeni. Ezzel máris megakadályozható ugyanis, hogy nagy mennyiségű adat kerüljön kívülre, igaz ugyan, hogy a vállalati intézkedések szinte kizárólag defenzív jellegűek, az "ellentámadások" ugyanis nem lennének legálisak. Ám a nagyobb vállalatok, amelyek ezt megtehetik, vagy meg kell tenniük, az információs technológiai területen olyan osztályokat is működtetnek, amelyek feladata megkísérelni a támadások elhárítását. . 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.