BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zűrzavar a Google jelentése miatt

Egy hiba miatt túl korán jelentek meg a Google negyedéves számadatai: Ez viszont nem tetszett a befektetőknek.

A Süddeutsche Zeitung pénteki jelentése szerint a Google idei harmadik negyedévre vonatkozó üzleti eredménye csütörtökön még a New Yorkban folyó tőzsdei kereskedelem idején kerültek nyilvánosságra. Először zűrzavar keletkezett, majd a kereskedők megnyomták az eladási gombot.

A Google részvények kurzusa aztán mélyre zuhant, időnként több mint 10 százalékkal esett. A részvények tőzsdei értéke milliárdokkal csökkent, amíg aztán a kereskedést átmeneti időre fel nem függesztették a Google kérésére.

Az adás-vételüket röviddel a zárás előtt ismét elkezdték. A kurzus azonban nyolc százalékkal lejjebb zárt, és egy-egy részvény értéke 695 dollár volt. A cég szóvivője, Rachel Whetstone hibáért a felelősséget az RR Donnelly cégre hárította, mert a még nem kész közleményt jóváhagyás nélkül hozta nyilvánosságra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.