BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több társasház hasznosítaná a napenergiát és az esővizet

Összesen 8,2 millió forint – a tavalyinál 12 százalékkal magasabb összegű – vissza nem térítendő támogatáshoz juthattak az idén azok a lakóközösségek, amelyek pályaművét kiválasztotta az immár ötödik alkalommal meghirdetett OTP Bank Társasházi Pályázatának szakmai zsűrije.

Az idén már 1025 lakóközösség jelentkezett az OTP Bank március 18. és június 30. között meghirdetett társasházi pályázatára, amely hagyományosan a környezetvédelem, a közösségépítés és életminőség-javítás kategóriákban díjazza a legszínvonalasabb ötleteket. A folyamatosan növekvő érdeklődés miatt az idén a tavalyinál 12 százalékkal magasabb összegű – az egymillió forintos különdíjjal együtt – összesen 8,2 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthattak a nyertes lakóközösségek – jelentette be a díjátadó ünnepségen Csonka Tibor, az OTP Business üzletág ügyvezető igazgatója.

A korábbi évek tapasztalataihoz hasonlóan 2013-ban ismét a környezetvédelemi kategória bizonyult a legnépszerűbbnek. „Ugyanakkor újdonságnak számít, hogy a már  hagyományosnak számító környezetvédelmi célok mellett − mint például az energiatakarékos világítás vagy a természetes légáramot „rabul ejtő” huzatfokozók megvalósítása −, az idén előtérbe kerültek a napenergia hasznosítását, illetve az esővíz összegyűjtését, öntözésre történő felhasználását célzó pályázatok.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.