BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hol lehet olcsón ingatlant venni?

Amíg Budán szinte nincs is lakáscélú ingatlan tranzakció 5 millió forint alatt, addig az ország többi régiójában erősödik az arányuk, vidéken az összesítés szerint szinte minden ötödik eladás innen kerül ki – írja a Duna House.

Ha csak az elmúlt év két féléves összesített adatait megvizsgáljuk, azt lehet látni, hogy Buda kivételével (ahol 1 százalék alatti az arány) minden régióban növekedett az 5 millió forint alatti lakáscélú ingatlanok aránya. Pesten és az agglomerációban 2012. első felében 4-4 százalékot mért a Duna House, amely a 2. félévben 6 százalékra, a főváros vonzáskörzetében pedig 5 százalékra nőtt – közölte a Duna House.

Erősebb az olcsó ingatlanok piaca az ország többi megyéjében, ahol ez az árkategória az 5-10 millió közöttiek után már a második legerősebb. Míg 2012 első felében egyforma, 15-15 százalék volt az 5 alattiak és a 10-15 millió közöttiek aránya, addig a második félévre gyengült a drágább sáv és 18 százalékra erősödött az 5 millió alattiak aránya.

A Duna House adatai alapján az egyik leérintettebb megye Borsod-Abaúj-Zemplén, ahol az ingatlan tranzakciók több mint fele 5 millió alatti, ennek körülbelül 85 százaléka lakás, de szép számú olcsó ház is tulajdonost cserélt. Hasonló a helyzet Tolna Megyében is, de Jász-Nagykun-Szolnok és Komárom-Esztergom Megyékben is minden harmadik ingatlaneladás ebből a szegmensből kerül ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.