BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ingatlan: Magyarországon viszonylag sok befektetés történt

A főbb közép-európai ingatlanpiacok, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország és Románia a második negyedévet 631 millió euró befektetéssel zárták, az első félévben 1,73 milliárd euró befektetés történt a régióban, amely az előző év első feléhez képest 24 százalékos növekedés - közölte a Cushman & Wakefield ingatlantanácsadó hétfőn az MTI-vel.

A régió vezető befektetési piaca továbbra is Lengyelország, ahol a második negyedév összbefektetéseinek 72 százaléka történt, míg Csehország és Szlovákia csak 100-100 millió eurót vonzottak. Romániában és Magyarországon nem volt számottevő befektetés az elmúlt negyedévben, bár Magyarországon az év első három hónapjában viszonylag sok befektetés történt, 159 millió euró értékben.

A befektetők továbbra is az irodapiacot preferálják, amely a befektetések 50 százalékát adta a második negyedévben. Az ipari ingatlanpiac aktivitása az előző két negyedévhez képest csökkent, így az összbefektetéseknek csak 10 százalékát tette ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.