BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel a válság vége? Meglepő fordulat az amerikai lakáspiacon

Évek óta nem látott mértékben nő a kereslet a lakások iránt az Egyesült Államokban. A folyamat még az optimistább szakértőket is meglepte.

Soha nem lehetett még ennyire gyors fordulatot látni a piacon - idéz a New York Times egy sacramentói ingatlankereskedőt. Abban a régióban különösen nagy a fellendülés: 15 százalékkal többen szeretnének ingatlant vásárolni, mint tavaly ilyenkor.

A kulcsszó azonban éppen az, hogy csak szeretnének. Nem véletlen a feltételes mód: az új házak építői még nem tudták felvenni a ritmust a megnövekedett kereslettel, azok pedig, akik eladnák a lakásukat, még bizalmatlanabbak, sokan közülük kivárásra játszanak.

Így pedig megugranak az ingatlanárak is. Országos átlagban 7,3 százalékos a drágulás a tavaly ilyenkori adathoz képest, de vannak olyan régiók is, ahogy kétszámjegyű a növekedés 2012 eleje óta. Phoenix az országos listavezető, ott 23 százalékkal nőttek az ingatlanárak egy év alatt. Azoknak az építőipari cégeknek, amelyek túlélték a korábbi összeomlást, itt a jel, hogy ideje visszatérni a munkába - összegez a New York Times.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.