BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már nem hagyják el olyan sokan Budapestet

Amíg tíz évvel ezelőtt - a visszaköltözők számának levonása után - évi 15 ezren költöztek ki a fővárosból Pest megyébe, addig tavaly csak harmad ennyien választották Budapest helyett az agglomerációt lakóhelyükként - közölte az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat a saját adatbázisa alapján, hétfőn az MTI-vel.

A folyamat hatására az agglomerációban már több az eladásra kínált drága lakás, mint Budapesten a cég adatbázisában.

Statisztikájuk szerint az országos adásvételek 10 százaléka jutott Pest megyére 2008-ban, 2012-ben ez az arány 8 százalékra csökkent. Ezzel szemben a főváros részesedése a tranzakciókból - ez idő alatt - 26-ról 28,5 százalékra emelkedett.

Drágának tekinthetők a 15-20 millió forintért, illetve ennél is többért eladásra kínált lakások. Országos átlagban a 15-20 millió közti lakások adták a teljes kínálat 8,7 százalékát tavaly, Budapestre 13,4 százalék, míg Pest megyére 14,7 százalék jutott. A 20 millió forint feletti kategóriában az országos átlag 10,2 százalék, a főváros részesedése 19,3, míg Pest megyéé 21,7 százalék volt a múlt évben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.