BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

130 millió tonna: megint nő a globális acélpiac

Júliusban emelkedett a világ acéltermelése a júniusi visszaesés, és a májusi szerény mértékű növekedés után.

A Worldsteel nemzetközi acélipari szervezet kedden ismertetett adatai szerint a globális termelés 2 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, 130 millió tonnára. A növekedés nagy része a világ legnagyobb termelőjére, Kínára jutott, ott 4,2 százalékkal 61,7 millió tonnára bővült a kibocsátás.
Az Európai Unióban a gyenge kereslet és a gazdasági bizonytalanság miatt 4,9 százalékkal visszaesett a termelés, 14,9 millió tonnára.

Tavaly még rekordot döntött a világ acéltermelése, de a növekedés mértéke jóval kisebb volt az egy évvel korábbinál: 2011-ben 1,527 milliárd tonna volt a globális acéltermelés. Ez 6,8 százalékos növekedés 2010-hez képest, amikor a bővülés még 15 százalékos volt 2009-hez viszonyítva. A világ acéltermelése 2009-ben 6,6 százalékkal csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.