BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

43 forint osztalékot javasol a Biztonsági Nyomda

Részvényenként 43 forint osztalék kifizetését javasolja az ANY Biztonsági Nyomda igazgatósága a közgyűlésnek.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt tájékoztatás szerint az osztalékfizetés várhatóan május 15-én kezdődik. Az osztalékról a társaság április 10-ére összehívott éves rendes közgyűlése dönt.

A javaslat értelmében összesen 636 millió forintot fordít az idén osztalékfizetésre a társaság. A tavaly még Állami Nyomda néven működő cég a magyar számviteli szabályok szerint 331 millió forint adózott eredménnyel zárta a 2012-es évet, így az osztalék kifizetéséhez 305 millió forintot az eredménytartalékból használ fel.

A társaság birtokában lévő saját részvényekre eső osztalék a részvényesek között arányosan kerül kiosztásra. A nyomda igazgatósága tavaly is 43 forintos osztalékot javasolt, a saját részvényekre eső résszel együtt végül 44 forintot kaptak kézhez a részvényesek.

A konszolidált, nemzetközi számviteli elvek szerint a Biztonsági Nyomda árbevétele 2012-ben 16,78 milliárd forint volt, 2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. A mérleg szerinti eredmény 13 százalékkal csökkent, 544,5 millió forintot tett ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.