BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A fényezés töredékárán újrafóliázható egy autó

Egyre többször hallani a karosszériafóliázásról, s immár nem csak fényezésvédelmi, illetve reklámcélú megoldások okán.

A fólia védi a fényezést, tehát ha egy befóliázott újszerű autót hat év után megfosztunk a burkolatától, még mindig egy újszerű autót fogunk látni. Olcsóbb, mint a komplett fényezés, egy autó teljes fóliázása 300 ezer forinttól indul, ám drágíthatja a méret és a bonyolultság.

A legolcsóbbak a divatszínek, ma a matt fekete, a matt fehér és a katonazöld számít annak. A teljes karosszéria fóliázásához tiszta és zsírmentesített autó szükséges. Az autóról leszerelik a kisebb alkatrészeket (tükörházak, fényszórómosó-fúvókák, tetősínek), s ezeket külön fóliázzák.

Az első lépés a mérés, mely után ráhagyással leszab­ják a fóliadarabokat. A munkát a tetővel, valamint a motortér és a csomagtér fedelével kezdik. Ezután következnek a lökhárítók és a küszöbök.

A nagyon bonyolult részeken papírból sablont vágnak ki a szükséges fóliadarab kiszabásához. Végezetül az ajtókat és a sárvédőket húzzák be.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.