BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

GM: Nem adjuk el az Opelt

A Fiat ismét tárgyalna a General Motors (GM) cégcsoporttal az Opel esetleges megvásárlásáról - számolt be az Il Sole 24 Ore.

Az olasz lap pénteki számában információs forrás megnevezése nélkül azt írta, hogy Sergio Marchionne vezérigazgató gyakorlatilag zéró költséggel kívánná megszerezni a veszteséges Opelt. Hivatalosan azonban a társaság elképzelését még nem nyújtotta be a GM-nek.

Az olasz lap kitért arra is, hogy a Fiat akkor tenne csak ajánlatot az Opelre, ha a GM és a Peugeot tervezett együttműködése valamilyen okból nem válna be.

 A General Motors pénteki közleményében kijelentette: nem áll szándékában eladni az Opelt. Az amerikai anyacég az év elején jelentette be, hogy nagyjából 1 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre és 7 százalékos részesedést szerez a francia autógyártóban, így a cég második legnagyobb tulajdonosává válik. A Fiat három évvel ezelőtt egyszer már megpróbálta megszerezni az Opelt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.