BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Autópiac: a német-kínai viszály súlyosbodásától félnek

A Német Ipari és Kereskedelmi Kamarák Szövetsége (DIHK) attól tart, hogy a kinai kormány extraadóval akarja sújtani az Európából érkező autóimportot.

Vélhetően szeptembertől vetnék ki az első büntető vámokat, amelyek  főképp a német piaci szegmenst érintik - jelentette ki a Die Welt című német lapnak nyilatkozva Ilja Nothnagel, a DIHK külkereskedelmi szakértője. Megítélése szerint ez valószínűleg különösen a német autógazdaságot sújtaná, mert Kína éppen az az autópiac, amely az Egyesült Államok mellett a német gyártók növekedését biztositja.

Jelenleg úgy néz ki, mindenki ki akarja pakolni azt, ami régóta a fiókban hevert - fogalmazott a DIHK szakértője. "Az a gyorsaság, amellyel egyik téma a másik után az asztalra kerül, kételyeket ébreszt azt illetően, vajon mindkét fél valójában a kereskedelmi korlátok leépítését akarja-e" - tette hozzá. Szerinte az autókra kivetendő büntető adók bejelentése további lépés lenne a konfliktus eszkalálódása irányában. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.