BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszerűbb lehet a döntés a gumiabroncsok vásárlásánál

Új értékelési skála kerül bevezetésre a gumiabroncsoknál, amelyen a gyártóknak egy egységes információkat nyújtó matricával kell jeleznie abroncsaik minőségét a vevők felé – derül ki a LeasePlan Hungária Zrt lapunkhoz eljutatott közleményéből.

A gumiabroncsgyártóknak termékük minőségét új, egységes, könnyen értelmezhető skálán kell jelezniük egy EU rendelet alapján.

A hűtőgépek energiafelhasználásához hasonló címkék könnyen értelmezhetővé teszik a legfontosabb abroncsparamétereket. Ezzel talán elérhető, hogy ne az ár legyen az egyetlen preferencia a döntésnél, ezáltal a fogyasztó jobban figyel a minőségre is, amelyet a jelenlegi viszonyok - rossz minőségü abroncsok vannak használatban - igencsak megkövetelnének.

2012. november 1-től minden, az év második felétől gyártott személy- és kishaszongépjármű gumiabroncsára vonatkozik a határozat.

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.