BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elbocsát a Fiat Lengyelországban - elkezdtek tárgyalni

A lengyel kormány kedden tárgyalásokat kezd a Fiat-gyárban tervezett elbocsátások ügyében - közölte a lengyel miniszterelnök-helyettes, gazdasági miniszter hétfőn.

Janusz Piechocinski elmondása szerint a kormány tárgyalni akar a "társaság elbocsátásokra vonatkozó terveinek jelentős módosításáról".

A Fiat lengyelországi érdekeltségénél a múlt héten pénteken közölték, hogy ezerötszáz fős elbocsátás várható a kereslet csökkenése miatt. A társaság akkori közlése szerint a végleges szám a szakszervezetekkel pénteken kezdődött és előreláthatóan január közepén lezáruló egyeztetéseket követően derül ki.

A Fiat lengyelországi gyárában az idén várhatóan 350 ezernél kevesebb kocsit állítanak elő, jövőre valószínűleg 300 ezer alá mennek a 2009. évi 600 ezret követően.

A Tychyben lévő gyárban október végén közel ötezren dolgoztak. A gyár Fiat 500-as, Lancia Ypsilon és Ford Ka modelleket állít elő. A Pandák gyártásával kilenc év után 2012 végén leállnak, az új Pandákat már Olaszországban szerelik össze.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.