BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hetekre leállították a Ford gyárát Szentpéterváron

Hetekre leállították a szentpétervári Ford gyárat a piac hirtelen megtorpanása és beszállító váltás miatt.

Hétfőn leállt a termelés a szentpétervári Ford Sollers gyárban és csupán január 9-én kezdődik újra a munka. A 2700 fős amerikai-orosz vegyes vállalat szereli össze a Focus és Mondeo modelleket a helyi piac számára. Az évi 125 ezer autó kibocsátására képes gyárban a tavalyi 99 ezer után idén várhatóan 119 ezer autó készül el.

Jóllehet az idei évben, november végéig 12 százalékkal több, összesen 2,682 millió személyautó és kishaszonjármű kelt el Oroszországban, mint az elmúlt év azonos időszakában, több mint két éves intenzív fejlődés után novemberben megtorpant a növekedés. Olyannyira, hogy csupán 930 darabbal több kocsi kapott rendszámot. Az iparági szövetség a kereslet csökkenését látva nem is várja néhány hónapon belül, hogy a piacra visszatérjen a gyors növekedés.

A Ford Sollers döntését a piac stagnálása mellett az is kiválthatta, hogy alkatrészhiány miatt novemberben több alkalommal is szüneteltetni kellett a termelést, és emiatt éppen beszállító váltáson dolgozik a cég.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.