BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Íme, az év európai kis-haszonjárműve

A Nissan teljesen új, globális kis-haszonjárműve, az NV200 nyerte el a 2010-es „Év nemzetközi kis-haszonjárműve” (International Van of the Year, IVoY) díjat, amelyet 23 európai szakújságíró ítélt oda, akik több mint félmilliós, haszonjármű-üzemeltetőkből álló olvasótábort képviselnek.

A zsűrit különösképpen az ragadta meg, hogy a Nissan egy olyan kompakt kis-haszonjárművet hozott létre, amely új mércét állít fel a belső hasznos tér és a külső méretek arányát tekintve – szólt a IVoY zsűrijének hivatalos indoklása. 

Az NV200 külső méretei alapján inkább a személyautókból származtatott áruszállítók közé lenne sorolható, belső űrmérete viszont magasabb osztályba emeli. 4,4 m hosszú, 1,86 méter magas, 1,69 méter széles, és hatalmas a rakodótere. A rakodótér hossza 2 méternél nagyobb és így alkalmas két szabványos Euro-raklap befogadására.

A raktér padlója a kategóriájában a legalacsonyabb, mindössze 524 milliméterre van a talajtól. Mindent egybevéve az NV200 rakterének térfogata 4,2 köbméter, ami 25 százalékkal nagyobb, mint a versenytársak átlaga, vagyis 1 köbméterrel több rakodási lehetőséget kínál.

Európában az NV200 Van (zárt kis-haszonjármű) és Combi-kivitelben érhető el, a személyautó-változat pedig 2010-től egészíti ki a modellváltozat-kínálatot.

Az NV200 értékesítése Japánban már megkezdődött, ahol azonnal kategória-vezetővé vált, 40 százalékos a piaci részesedése. Európában ebben a hónapban kezdődik az értékesítés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.