BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mercedes-jelet formált az ezer kecskeméti dolgozó - Fotó

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár dolgozóinak száma négyszámjegyűre bővült, a tervek szerint még idén eléri a kétezer főt az alkalmazottak száma.

Jelenleg ezren dolgoznak a kecskeméti Mercedes projekten. Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: "2010 végén kereken 700 dolgozót számlált a gyár. Még ebben az évben megháromszorozzuk ezt a létszámot. Nagyon jó úton járunk, hiszen eddig minden pozícióra megfelelő szakembereket tudtunk alkalmazni. A következő 8 hónapban további ezer munkatárssal bővül csapatunk. Ebben az évben elsősorban a gyártás területére keresünk embereket, akiket elsősorban Kecskemét tágabb környezetéből toborzunk".

A kecskeméti gyártócsarnok műszaki felszerelésének befejezése után – az első üzemekben már májustól - indul azok próbaüzeme. Júliusig befejeződnek ezek a tesztek, és szeptembertől a gyártási folyamat különböző fázisainak tesztelése következik. Ezek során az első tesztautók is elkészülnek, és a gyártás egész rendszerét a márkának megfelelő csúcsminőséghez optimalizálják. Ezzel az utolsó lépéssel minden feltétel teljesül, hogy az első ügyfélautók a terveknek megfelelően jövő év első negyedévében legördülhessenek a gyártósorról. Frank Klein szerint az építkezés a tervek szerint halad.

Magyarországon a jövőben az összesen négy új kompaktautóból kettőt fognak gyártani, amelyeket a mai Mercedes-Benz A- és B-osztályának utódgenerációjaként tartanak számon. A márka ezzel a prémium-kompaktautó-szegmensben kibővíti kínálatát, hogy új vevőket és új piacokat hódítson meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.