BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mexikóban vásárolt be a Heineken

A Heineken NV globális sörgyártó konszern tegnap bejelentette, hogy 3,8 milliárd euróért megvásárolja a mexikói Femsa sörrészlegét – tudósított az AP. Ezzel a holland konszern uralkodó pozícióra tesz szert a mexikói és a brazíliai piacon. A Heineken szerint a tisztán részvényekben lebonyolódó, a második negyedévben realizálódó tranzakció teljes értéke 5,5 milliárd euró, ebbe beleértendő a nyugdíj-kötelezettség és a nettó adósság is. A Femsa 14,9 százalékos gazdasági érdekeltséghez jut majd a Heineken csoportban, és tagokat delegálhat a felügyelőbizottságba. A cég reményei szerint a két vállalat fúziójával 2013-tól évente 150 millió eurót takaríthatnak meg.

Az AP-nek nyilatkozó elemző szerint a holland cég jó üzletet köt és megerősíti pozícióját a fejlődő piacokon, amelyek jelenleg működésének 40 százalékát teszik ki. Az elmúlt két évben ez a második jelentős Heineken-akvizíció, 2008 tavaszán a Scottish & Newcastle-t vásárolta meg 10,2 milliárd euróért. A Heineken a világ második legnagyobb sörgyártója az Anheuser-Busch InBev mögött. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.