BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden idők legjobb évét zárta az Audi

Az Audi tavaly 1 092 400 autó értékesítésével jelentősen felülmúlta korábbi éves előrejelzését, így 2010 értékesítési szempontból minden idők legsikeresebb esztendeje az ingolstadti gyártó számára.

Kínában a négykarikás márka 227 938 darabos eladásaival szintén rekordot döntött, míg az Amerikai Egyesült Államokban az Audi elsőként lépte át a százezres határt.

A vállalat már korábban megfogalmazta azon célkitűzését, amely szerint az Audi A7 Sportback illetve az A6 és az A8 új generációival az Amerikai Egyesült Államokban egyenesen meg kívánja duplázni felsőkategóriájú modelljei arányát az értékesítésében.

A négykarikás márka Kínában szintén rekordot döntött, a várakozásoknál jóval dinamikusabban növekvő kereslet nyomán az év végére egyes márkakereskedők már-már autóhiánnyal küzdöttek. E piacon az Audi januártól decemberig a megelőző évinél 43,4 százalékkal többet, összesen 227 938 autót szállított ki vásárlóinak.

Németországban az új Audi A1 az előzetes várakozásoknak megfelelően erős évvégét hozott Ingolstadtban, de a decemberi megnövekedett értékesítési volumenhez az ismételten bővülő flottaeladások is nagyban hozzájárultak. Az AUDI így 23 950 darabos eladása 36,4 százalékkal múlta felül az előző év azonos hónapjának teljesítményét. A teljes tavalyi év során a korábbi „roncsprémium” hatásai ellenére is 229 157, azaz a 2009-es mennyiséget enyhén meghaladó számú Audi talált gazdára a német piacon.

Decemberben az összesített európai eladások is tovább emelkedtek, a mintegy 52 200 kiszállítás 18,2 százalékkal több, mint 2009 decemberében. Az Audi AG január és december közötti értékesítése e régióban mintegy 647 600 járművet tett ki, ismét megerősítve az Audi pozícióját Európa legnagyobb darabszámban értékesített prémiummárkájaként.

Magyarországon 2010-ben 1 359 Audi kiszállítására került sor, ami 18,07 százalékos növekedést jelent az elmúlt esztendő ugyanezen időszakához képest. Decemberben az Audi 51 autót értékesített, ami 8,5 százalékkal több, mint a megelőző év azonos hónapjának teljesítménye.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.