BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem lehet cigit venni a Szigeten?

Egyelőre fogalmuk sincs a fesztiválszervezőknek, hogy júliustól miként lehet majd cigarettát árusítani a nagyszabású rendezvényeken.

A nyár közepétől már csak a nemzeti dohányboltok árusíthatnak cigarettát, ami problémát jelent a fesztiválszervezőknek. „A mi jogászaink értelmezése szerint a koncessziós joggal rendelkezőnek lehetősége lenne a kitelepülésre. Tárgyalást kezdeményeztünk a Miniszterelnöséggel” – mondta lapunknak Gerendai Károly. A Sziget Kft. ügyvezető igazgatója szerint jelentős árbevétel kiesést jelentene a Szigetnek, ha a dohányosok nem a fesztivál területén vásárolnának. A legújabb elképzelések szerint ugyanis cigaretta mellett már szeszes italt, energiaitalt, kávét, ásványvizet, üdítőitalt, valamint újságot is árulhatnának, és akár már májusban megkezdhetnék az árusítást a nemzeti dohányboltok.

A koncessziós díj a kétezer lakos alatti településeken évi nettó 100 ezer, a kétezer és tízezer fő közötti lakosúaknál 160 ezer, a tízezer fő felettieken 200 ezer, Budapesten, a megyei jogú városokban és a megyeszékhelyeken pedig 240 ezer forint. Az olyan településen, ahol az állandó lakosok száma a kétezer főt nem haladja meg, legfeljebb egy dohányboltra szerezhető koncesszió, ahol a kétezer főt meghaladja, ott legalább egyre, és minden kétezer lakos után további egyre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.