BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Összkerekes apróság - Ezekkel a modellekkel erősítene a Volkswagen

A Volkswagen augusztusban jelentősen javított értékesítési adatain az előző évhez képest, ugyanakkor az év első nyolc hónapjában az európai kereslet gyengült. A német konszern több új modell bevezetésével igyekszik javítani az alapmárka eredményein.

Az előző hónapban 466 300 Volkswagen talált gazdára, ez 19,7 százalékos növekedést jelent, ami elsősorban Oroszországnak, Kínának és az Egyesült Államoknak köszönhető. "A Nyugat-Európában tapasztalható nehézségek továbbra is teljes figyelmet kívánnak" – fogalmazott az eredmények kapcsán Christian Klinger értékesítési igazgató az Automotive News jelentése szerint. Mert bár a hazai piacon 1,6 százalékkal erősített a márka, Nyugat-Európában a németországi eladásokat leszámítva 5,4 százalékos mínuszt könyvelt el a Volkswagen.

Sajtóhírek szerint egész sor összkerékhajtású crossover és SUV piacra dobását tervezi a Volkswagen, hogy tovább erősítse piaci helyzetét. Az Automobile Magazine úgy tudja, hogy a vállalat több új modellel készül, így érkezik a Tiguan új generációja, és egy Cross Coupé koncepció is. A cég emellett fontolgatja, hogy Alltrack néven piacra dobja a legkisebb modell, az Up! összkerékhajtású verzióját is és 2015-re érkezhet a Golf és a Touran terep változata is. Bár a Suzukival való szakítás állítólag késleltette a Polo 4X4 bemutatását, az autó tervezés alatt van és az autóipari magazin azt is tudni véli, hogy bizonyos részleteiben megegyezik majd a Skoda Yeti és a Seat Tribu vonásaival.

Az Inautonwes szakmai pletykákra hivatkozva azt írja, hogy a Polo alapjaira álmodott SUV már javában fejlesztés alatt van. Úgy tudni, a motorháztető alatt a kiforrott közvetlen befecskendezésű 1,4 literes TSI benzinmotor 105 és 150 lóerős változatai lehetnek, de természetesen a 95 lovas, szintén 1,4 literes dízel is a palettára kerülhet. Beszélnek egy kétliteres dízelmotoros változatról is, de tegyük a kezünket a szívünkre: egy kiskocsiba is betehetünk ekkora vasdarabot, de az orrnehéz járművet csak drágán lehet megfelelő futóművel ellátni.
Annál több esélye van annak, hogy 115-150 lóerő közti teljesítményű kétliteres dízelmotorokat a képünkön is látható Cross Coupéban látjuk viszont.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.