BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sepsiszentgyörgyön adott át új gyárat a Masterplast

Átadták a Masterplast csoport legújabb üzemét a romániai Sepsiszentgyörgyön. Az 1,6 millió eurós beruházással létrehozott gyárban 24-en kaphatnak állandó munkát – tájékoztatta lapunkat a társaság.

Az új létesítményben a homlokzati hőszigetelésben használt polisztirol lapot gyártanak majd. Az idén tavasszal megindult fejlesztés keretében egy meglévő ingatlant vásárolt meg és újított fel az igényeknek megfelelően a társaság, illetve ide telepítette a gyártáshoz szükséges gépsorokat.

Azért esett Sepsiszentgyörgyre a választásunk, mert az elmúlt években ebben a régióban jelentős piaci részesedést szereztünk” - mondta Feleki Tamás, a Masterplast Románia ügyvezető igazgatója. „Terveink szerint néhány éven belül a gyár kapacitása évente 150.000 m3 fölé nő majd, ami lehetőséget biztosít arra, hogy kiszolgáljuk a régióban lévő partnereink jelenlegi és a jövőben esetlegesen megnövekvő igényeit is, ráadásul kiváló minőségű terméket kínálva” - tette hozzá.

Mivel a polisztirol lap iránti igény erősen szezonális jellegű, a Masterplast sepsiszentgyörgyi gyára is rugalmasan igazodik a változó kereslethez. Ennek megfelelően az állandó létszám 24 fő körül alakul majd az üzemben, azonban csúcsidőszakban átmenetileg három műszakos működésre állnak át, amikor 35 embernek biztosít majd munkát a létesítmény.

A cég a múlt hónapban egy 1,4 millió eurós káli beruházást, illetve a egy 1,4 millió eurós ukrajnai fejlesztést jelentett be, ezek jövőre kezdi meg a termelést”. A Masterplast Nyrt. 2012. tavaszán összesen 6,1 millió eurónyi forrásra tett szert tőzsdei tőkebevonás révén, a már befejezett és jelenleg is zajló beruházásokat ebből finanszírozza a társaság.

A Masterplast csoport Nagyváradon, Bukarestben és Sepsiszentgyörgyön rendelkezik telephellyel Romániában. Mindhárom telephelyen raktározási és kereskedelmi tevékenységet folytat a cég, míg Sepsiszentgyörgyön a Schwenk csoporttól az idén tavasszal megvásárolt üzemben már ragasztóanyag-gyártást is végez.

Mint lapunk is megírta, személyi sérüléssel nem járó tűz pusztított a raktárbázison, a kár elérte a kétmillió eurót (mintegy 570 millió forintot). Lapunk információi szerint ez a veszteség igen érzékenyen érintette a társaságot, hiszen a teljes előző havi romániai forgalom szinte ugyanekkora összeget tett ki. Márpedig az ottani forgalom nagyobb, mint amire Magyarországon tesz szert a cég. A nagyváradi irodaépületnek egyébként nem esett baja, viszont a raktásbázis a benne lévő nagy értékű anyagokkal együtt odaveszett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.