BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tragikus eredmény a BMW-től

A BMW a várakozásoknál gyengébb eredményről, jelentős profitzuhanásról számolt be a harmadik negyedévben és a továbbiak tekintetében sem bizakodó. A német autógyár az ázsiai, azon belül is a kínai piac sikerében reménykedik.

A harmadik negyedévben a BMW 78 millió eurós nettó nyereséget jelentett, ez 73,8 százalékkal alacsonyabb az előző év azonos időszakában mért profitnál. Az idei év első kilenc hónapjában a német gyártó nyeresége 96,4 százalékkal csökkent tavalyhoz képest és mindössze 47 millió eurót ért el. Az elemzők 94 millió eurós nyereségre számítottak a harmadik negyedévben, az eredmény jelzi, hogy a válság továbbra is komolyan megviseli a vállalatot – tudósít az AFP.

A BMW várakozásai szerint a helyzet hasonlóan gyenge szinten stabilizálódik 2009 utolsó negyedévében annak ellenére, hogy a fejlődés jelei érzékelhetőek. A német cég az ázsiai, azon belül is a kínai piacban bízik. Az előrejelzés szerint a teljes pénzügyi évben a nyereség 10-15 százalékkal alacsonyabb lesz a 2008-ban könyveltnél.

A negatív negyedéves adatokat ellensúlyozza, hogy – mint arról korábban beszámoltunk – a németországi BMW gyárak hamarosan újra teljes kapacitással dolgoznak majd, a cég megszűnteti a részmunkaidős foglalkoztatást ottani üzemeiben. A vállalat október végén jelentette be, hogy átrendezi menedzsereinek javadalmazását és eltörli a túlzó vezetői fizetéseket.

Frank-Peter Arndt, a BMW termelési igazgatója szeptember végén közölte: a gyár idén sem tervezi a gyártókapacitás csökkentését. Az X5-ös és X6-os városi terepjáró modelljei iránti kereslet meghaladja a jelenlegi termelést. Különösen keresik ezeket a modelleket Kínában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.