BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Túllendült a mélyponton az építőipar?

Termelés Az elmúlt időszakban megszokottá vált drámai helyzetjelentésekkel szemben végre némi derűlátásra okot adó adatokat közölt a statisztikai hivatal az építőiparról. Szeptemberben a termelés volumene 6,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Ám az év első kilenc hónapját nézve már közel sem ennyire vidám a helyzet: a termelés ugyanis éves alapon 5,0 százalékkal esett vissza.

Szeptemberben mindkét építményfőcsoport termelése meghaladta az egy évvel korábbit. Ezen belül az épületek építése 4,2 százalékkal, az egyéb építményeké 9,4 százalékkal nőtt, főképp az út- és vasútépítési munkák megszaporodása miatt.

Az újonnan kötött szerződések állománya is megugrott, szeptemberben 1,8 százalékkal volt nagyobb az egy évvel ezelőttinél. Árnyalja azonban a képet, hogy az épületek építésére adott megbízások tovább estek, ugyanakkor az egyéb építmények kategóriában több mint tizedével nőtt a rendelési volumen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.