BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elmaradt a várakozásoktól a Tesco

A Tesco brit kiskereskedelmi lánc a 2011-2012-es üzleti év első felében - augusztus 27-vel bezárólag - 35,5 milliárd font összegű forgalmat bonyolított le, ami 8,8 százalékos növekedést jelez.

A nyereség 3,7 százalékkal növekedett és 1,77 milliárd fontot ért el. Mindazonáltal a Metro riválisának számító brit cégcsoport eredménye elmaradt a várakozásoktól, az elemzők ugyanis átlag 1,83 milliárd fontos nyereséggel számoltak. A haszonkulcs 5,51 százalékos volt, némileg elmaradva a tavalyi azonos időszakban mért rátától – jelenti a DPA.

"Nagyon elégedett vagyok, hogy az Európában és Ázsiában tapasztalt kiemelkedő növekedés, valamint az Egyesült Államokban érzékelhető bátorító fejlemények megtámogatták az első félévben elért további eredményünket" - hangoztatta Philip Clarke a Tesco vezére a féléves számadatok ismertetésekor. A hazai piaci környezet azonban továbbra is kihívást jelent a cég számára. A cég az év eleje óta emelkedő árak és a kormány kemény takarékossági programjának hatására a forgalom csökkenését regisztrálta. Mindenesetre Clarke annak a meggyőződésének adott kifejezést, hogy a Tesco a második félévben is további növekedést mutat majd fel.

A Tesco hivatalosan is bejelentette, hogy megválik japán üzletágától és fókuszát a gyorsabban fejlődő Délkelet-ázsiai országokba helyezi át. Japán a Tesco legkisebb piaca volt és nem sikerült áttörést elérnie.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.