BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így kerülné el a plázastopot a Praktiker

Ezer-kétezer négyzetméteres kisáruházak nyitását tervezi Magyarországon a Praktiker – jelentette be a cég mai sajtótájékoztatóján.

Nincs napirenden a magyarországi Praktiker áruházak bezárása – erősítette meg az anyacég egy hónappal ezelőtti bejelentését Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója pénteki sajtótájékoztatóján.

Akkor ugyanis a Praktiker AG közgyűlését követően Harald Günter, a cégcsoport szóvivője azt mondta az MTI tudósítójának, hogy „a magyarországi áruházakat egyelőre nem érinti a közgyűlés kilábalási terve”.

Az "egyelőre nem érinti" és a "nincs napirenden" ugyanakkor némi bizonytalanságot is feltételez, a jövőt illetően a magyar alkalmazottaknak. A súlyosan eladósodott konszern két legnagyobb részvényes csoportja ugyanis márciusban a kelet-európai leányvállalatok eladását javasolta.

A közgyűlés végül leszavazta a keleti leányvállalatok eladását, a magyar vállalat vezetője viszont kijelentette: úgy gondolja, Magyarország nem kelet, hanem Közép-Európához tartozik, ezért nem fenyegette a hálózatot a bezárás veszélye. Sőt, a vállalat azt tervezi, hogy ezer-kétezer négyzetméteres kisebb áruházakat telepít a "fehér foltokba", olyan vidéki területeken, ahol a nagyáruházak igen távol vannak egymástól.

A plázastopot úgy kerülné meg a társaság, hogy nem új áruházakat építene, hanem arra törekszik, hogy bérleti jogokat vegyen át a megfelelő engedélyekkel együtt. Az első két egység a főváros közelében és Kelet-Magyarországon lesz, majd egy teljes évig minden évszakban tesztelik a forgalmukat és ezután döntenek a hálózat továbbfejlesztéséről. Lapunk kérdésére az igazgató azt mondta, optimális esetben akár húsz-harminc kis Praktiker is nyílhat Magyarországon.

Részletek a hétfői Világgazdaságban

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.