BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszavazták az osztalékot

Megszavazta tegnap az 50 forintos törzsrészvényenkénti osz­ta­lékot a Magyar Telekom Nyrt. éves rendes közgyűlése a 2011. évi eredmény után. A társaság az 52 117 milliárd forintnyi osztalékot a 31 674 milliárdos nettó eredményből, illetve az eredménytartalékból fizeti ki. Az osztalék kifizetésének első napja május 15., a tulajdo­nosi megfeleltetés fordulónapja ­pedig május 8.

Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató a társaság gazdálkodásáról elmondta: a vállalat eredményei nagyon érzékenyek a belső kereslet változásaira, és erősen összefüggenek a munkanélküliség alakulásával és a rendelkezésére álló, elkölthető jövedelemmel. A vezetékes hangpiacon az ügyfél-lemorzsolódás 8,8 százalékról 5 százalékra csökkent 2011-ben a megelőző évhez képest, miközben a vezetékes szélessávú piacon a társaság stabilan tartja 37 százalékos részesedését. A 3 213 milliós digitális televíziós piacon 1,2 százalékponttal lemaradva a UPC mögött második volt tavaly a cég. A mobil hang- és széles­sávú piacon 45 és 48,7 százalékos részesedéssel első volt tavaly is a T-Mobile márka.

Christopher Mattheisen az idei évről elmondta, a bevételek várhatóan szinten maradnak, illetve kis mértékben, mintegy 2 százalékkal csökkenhetnek, mivel a lakosság körében erősödnek a recessziós félelmek. Ugyanakkor pozitív, hogy például a bővülő energia-viszonteladások lehetővé teszik a bevétel stabilizálását, illetve ­növelését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.