BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meredeken zuhant a Metro áruházak nyeresége

A Metro német kereskedelmi konszern nyeresége tavaly közel 90 százalékkal csökkent - az összege 101 millió euró volt. Ezt a Metro AG Düsseldorfban közölte a mérleg közzétételekor.

A vállalat szerint a nyereség csökkenésében az európai válságországokban megfigyelhető csökkenő vásárlási kedv, az interneten tapasztalható árnyomás és az átalakítás magas költsége játszott közre.

2011-ben a Metro még 631 millió eurót keresett. 2012-ben az üzleti forgalom 1,2 százalékkal bővült és az összege 66,7 milliárd euró volt. "Tavaly elemi változtatásokat valósitottunk meg" - közölte Olaf Koch, a konszern főnöke. Ez azonban pénzbe került és sok helyen fájdalmasnak bizonyult. A 2012 eleje óta tisztségében lévő vezető utalt az átdolgozott választékokra, új szolgáltatásokra és a növekvő internetes forgalomra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.