BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Miért tart több éve zárva a nagy hírű budapesti cukrászda?

Ötödik éve nem üzemel a Rákóczi úti, nagy hírű Hauer cukrászda a működtető cég ellen indított felszámolási eljárás miatt. Noha a tulajdonosnak lenne pénze kifizetni a hitelezőket, a Magyar Hírlap értesülése szerint a bíróság nem adott még helyt az egyezségi tárgyalásnak.

A Hauer üzemeltetője, Fehér Miklós, a helyet birtokló Friss, Gyorsfagyasztott Pékárugyártó és Forgalmazó Kft. tulajdonosa arról tájékoztatta a napilapot, hogy egy több mint 3 millió forintos visszatartott számla, gyakorlatilag könyvelési hiba miatt indult meg a cég ellen a felszámolás 2006-ban.

Jelezték a megállapodási szándékukat, s azt is, hogy van pénzük a hitelező kifizetésére, a bíróság azonban 2007-ben idő előttinek tartotta az egyezség megkötését, s azóta várnak a tárgyalásra.

A lap megkereste a Fővárosi Bíróságot is, azonban nem válaszoltak kérdésükre, hogy miért húzódik évek óta a cég felszámolása. Az elhúzódó jogi procedúra alatt annyi tartozást halmozott fel a vállalkozás, hogy Fehér állítása szerint már nem érdemes újra nekifutni a működésnek, ráadásul időközben a lakók is megtámadták a működési engedélyt, így ha sikerül az ügy végére járni, eladja a helyiséget.

Hauer Rezső, a cukrászdinasztia alapítója 1890-ben vásárolta meg a Rákóczi úti helyiséget, s a cukrászda virágzásának a II. világháború, majd az államosítás vetett véget. Miután az államosított Hauer-ingatlanok Józsefváros tulajdonába kerültek, 1999-ben pályázatot hirdettek: a tulajdonjogot a Hauer márkanév használatával együtt 2000-ben kapta meg Fehér Miklós cége, amely 2002-ben négyszázmillió forintból újította fel a cukrászdát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.