BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiszállhat a nagy autógyártó az F1-ből

Nem érte meg a Mercedesnek beruházni a Forma-1-be lapértesülés szerint. A következő évet még biztosan elkezdi a német autógyár csapata, ám a 2014-es indulás bizonytalanabb.

Az El Mundo Deportivo internetes kiadásában az olvasható, hogy a német istálló autói 2014-ben már nem lesznek ott a rajtrácson. A barcelonai sportnapilap azt írta, hogy a jövőben a Mercedes a Renault útját választhatja, vagyis elsősorban motorokat szállít majd az F1-be. Így a neve változatlanul meg fog jelenni a sportághoz kapcsolódó híradásokban, ám a megjelenés jóval kevesebb költséggel fog járni, mint most, amikor önálló csapatot tart fenn.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher visszatérése sem segített sokat a csapaton: a német pilótának két hónapja, a valenciai Európa Nagydíjon elért harmadik helyével sikerült a 2010-es visszatérését követően első ízben dobogós pozícióban végeznie.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.