BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Porsche szerint nehéz év vár jövőre az autóiparra

Az európai adósságválság miatt a Porsche német autógyár a jövő évben nehéz időszakra számit az európai autóipar számára - írja a Financial Times Deutschland (FTD) hétfői számában.

"Fel kell erre készülnünk" - idézte az FTD azt az interjút, amelyet Matthias Müller, a cég igazgatóságának elnöke adott a Neue Osnabrücker Zeirung című lapnak. Az európai államadósság-válság negatívan hat ki a gazdaságra. "Más ágazatokból egyértelmű jelek mutatnak erre" - hangoztatta Müller.

Ugyanakkor a Porsche szilárdan tartja magát a kitűzött célokhoz. "A forgalom után legalább 15 százalékos és a tőke után pedig 21 százalékos hozamot akarunk kigazdálkodni, éves szinten pedig mérsékelt növekedést elérni" - fejtegette.

A haszon egy részét pedig ismét visszaáramoltatják a vállalatba. "2018-ig minden részlegünkbe befektetünk, összegszerűen több mint egymilliárd euróról van szó".Röviddel ezelőtt a Porsche ragyogó első féléves adatokat hozott nyilvánosságra. A forgalom 30 százalékkal nőtt, és 6,7 milliárd eurót ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.