BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Költözik Varsóban a Wizz Air

Félmilliárdos veszteséget okozott a Wizz Airnek a varsói Modlin reptér rossz technikai felszereltsége, ezért a cég a lengyel főváros legnagyobb légikikötőjébe költözi.

A lengyel fővárostól távolabb eső Modlin reptér helyett december 21-től Varsó elsőszámú légikikötőjében, Chopin-on szállnak le a Wizz Air gépei – írja a céghez közelálló forrásokra hivatkozva a helyi érdekeltségű Warsaw Business Journal (WBJ).

A társaság tájékoztatása szerint a váltást nem elsősorban a várostól való távolság indokolja, hanem az hogy a Modlin felszereltsége alacsonyabb, aminek következtében ködös időben például nehézségekbe ütközik a landolás. A technikai okokból eredő problémák az elmúlt időszakban komoly gondokat okoztak a magyar fapados légitársaságnak: a WBJ szerint számos esetben késtek a Wizz Air gépei, s egyes járatokat törölni is kellett. Az ilyen kellemetlenségek összesen 30 ezer utast érintettek az idén, a vállalatnak pedig becslések szerint 8 millió zlotys, azaz több, mint fél milliárd forintos veszteséget okoztak.

A Wizz Air egyébként a napokban jelentette be, hogy az idei 30 százalékos budapesti forgalomnövekedést 2013-ban követően bővíti flottáját, és növeli járatszámait is. Nyári időszakban ismét repülnek majd a társaság gépei például Thesszalonikibe, s az egyéb bővítéseknek köszönhetően a legmelegebb hónapokban összesen 30 útvonalon, heti 155 járat fog üzemelni. A vállalatnál egyébként úgy kalkulálnak, hogy jövőre is kétszámjegyű növekedés lehet az utasforgalomban: a 2,2 milliós prognózis 20 százalékos gyarapodást valószínűsít.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.