BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lemondott a BKV vezére

A BKV Zrt. vezérigazgatója a mai napon írásban felajánlotta azonnali hatállyal történő lemondását Tarlós István főpolgármesternek. A főpolgármester a lemondást elfogadta - olvasható a BKK közleményében.

A vállalat tegnaő közölte: a munkaszerződésben rögzített juttatásokat kapták meg a BKV dolgozói – köztük társaságunk vezetői is –, tehát a menedzsment nem önmagát jutalmazta meg, amint az egyes sajtóorgánumokban megjelent. A munkavállalók a bérkompenzációt is meg fogják kapni, januárig visszamenőleg; az egyébként jogszerű késedelemnek technikai okai vannak.

Hozzátették: a BKV Zrt. 2011-ben messzemenően az üzleti terv felett teljesített, csökkentette adósságállományát, pozitív üzemi eredményt ért el. A januári fizetéssel a társaság belső szabályzatában rögzített összegeket utalták át dolgozóiknak, "akik egyébként korábban, a cég iránti lojalitásukat bizonyítandó készséget mutattak arra, hogy a prémiumokat a különösen nehéz finanszírozási helyzet közepette csak később kapják meg."

A Fővárosi Közgyűlés kilencmilliárd forintos tulajdonosi kölcsön illetve további hatmilliárd forintos támogatás megadásáról szóló januári döntését követően a társaságnál lehetőség nyílt arra, hogy a dolgozóknak – közöttük a vezetőknek is – jogosan járó juttatásokat most mégis kifizessék.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.