BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sztrájkbizottságot alakított a BKV egyik szakszervezeti szövetsége

Sztrájkbizottságot alakított a BKV egyik legnagyobb szakszervezeti szövetsége, mert elégedetlen a cég jövőjét is érintő tárgyalások menetével. A keddi döntés során a sztrájk időpontját még nem határozták meg.

Gulyás Attila, a bizottságot létrehozó Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnöke az MTI-nek elmondta, akkor határoznak a sztrájk megszervezéséről és pontos időpontjáról, ha a közeljövőben sem lesznek változások a tárgyalások menetében. A felek között csütörtökön folytatódnak a tárgyalások.

A Bolla Tibor BKV-vezérigazgatóhoz a csatlakozó szakszervezetek által írt levélben - amelyet az MTI-hez is eljuttattak - úgy fogalmaztak: a BKV vezetése a kötelező egyeztetés során nem akart megegyezni a szakszervezetekkel, ezért alakították meg a sztrájkbizottságot.

A szakszervezetek azért kezdeményeztek kollektív munkaügyi vitát, mert - mint írták - nem nézhetik tétlenül a BKV egyre rosszabb pénzügyi helyzetét, a romló műszaki körülményeket, dolgozóik egyre rosszabb munkakörülményeit és anyagi helyzetét.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.