BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új poggyászdíjat vezet be a Wizz Air

A Wizz Air nyilvánosságra hozta új kézipoggyász szabályzatát. Az új szabályzat célja, hogy a Wizz Air megelőzze a fedélzeten túlzsúfoltságot okozó nagyméretű kézipoggyászok okozta kellemetlenségeket.

Minden légitársaság utazóközönsége ki van téve a kézipoggyászok ki- és bepakolása miatti késéseknek, a túl sok nagyméretű kézipoggyász okozta helyhiány miatti kellemetlenségeknek. A Wizz Air London-Katowice járatán augusztus elején kezdődött sikeres próbaüzeme során azonban az utasok 20 százalékkal kevesebb nagyméretű kézipoggyászt vittek az utastérbe, így kellemesebb lett a fedélzeti hangulat a tesztútvonalon – számol be tapasztalatairól a Wizz Air.

Azoknak az utasoknak, akik a Wizz Airnél október 4-től foglalják le helyüket október 24-i vagy későbbi járatra, kisméretű kézipoggyászukért (maximum 42x32x25cm) továbbra sem kell fizetniük, ám a nagyméretű kézpoggyászokért (maximum 56x45x25cm) számukra a jövőben 2750 forintot számítanak fel. 

A szabályzat nem vonatkozik az október 4. előtti foglalásokra, illetve az október 24. előtt induló járatokra, kivéve a próbaüzemben részt vevő London-Katowice járatot, ahol a szabályzat már életbe lépett. A Wizz Air várakozásai szerint a 2750 forintos nagyméretű kézipoggyászra vonatkozó online díj arra ösztönzi majd az utasokat, hogy kisebb kézipoggyászt vigyenek fel a gépre, és csak azok fizetnek díjat, akik mégis nagyobb kézipoggyásszal kívánnak utazni. A cég a poggyászdíj bevezetésének kapcsán minden október 24-i vagy későbbi járatra újonnan foglalt repülőjegy árát 1400 forinttal csökkenti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.