BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb gondok: kényszerleszállást hajtott végre a Boeing - videó

Kényszerleszállást hajtott végre az All Nippon Airways (ANA) légitársaság egy Boeing 787-es Dreamliner repülőgépe helyi idő szerint szerda reggel Japánban.

A pilóták azért döntöttek a kényszerleszállás mellett, mert a gép műszerei akkumulátorhibát jeleztek. Egyes sajtóértesülések szerint azonban gép pilótafülkéjébe füst szivárgott, ezért voltak kénytelenek idő előtt landolni a Takamacu repülőterén. Az ANA azonban ezt a hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó. A 129 utas és a 8 fős személyzet sértetlenül hagyta el a Tokióból felszállt gép fedélzetét.

A Boeing 787 Dreamliner utasszállító biztonságosságával kapcsolatban már korábban vizsgálatot indított az amerikai és a japán közlekedési minisztérium, mivel az utóbbi időben sorozatosan problémák akadtak a Boeing új csúcsgépeivel. A múlt héten a Dreamliner repülőgépeken volt elektromos tűz, fékprobléma, üzemanyag-szivárgás, illetve volt olyan gép is, amelyen a pilótafülke szélvédőjén repedéseket találtak.

Az NHK televízió jelentése szerint a szerdai kényszerleszállást követően az ANA közölte, hogy a sorozatos hibák miatt időlegesen felfüggeszti 787-eseinek használatát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.