BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

CBA: nincs kötelezően előírt ár a dinnyénél

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a "dinnye kerekasztalon" nem írt elő kötelező árat a gyümölcsre - mondta Fodor Attila, a CBA üzletlánc kommunikációs igazgatója kedden az MTI-nek.

Hozzátette: a szóban forgó, kéthete lezajlott megbeszélésen Budai Gyula, a VM parlamenti államtitkára arra hívta fel a jelenlévők, azaz a kereskedők figyelmét, hogy a magyar dinnyetermelőktől vásárolják meg a dinnyét, ha lehet. Emellett az ár kialakításakor tanúsítsanak önmérsékletet a szezon elején. Rögzített árról azonban nem volt szó - szögezte le Fodor Attila.

A kommunikációs igazgató mindezt azért tartotta szükségesnek elmondani, mert több sajtóorgánumban olyan vélemények jelentek meg a dinnyeüggyel kapcsolatban, miszerint a vidékfejlesztési tárca kötelezően előírta az üzletláncoknak, hogy a magyar dinnyét 99 forintos kilónkénti áron értékesítsék. 

Semmi efféle nem történt - hangsúlyozta Fodor Attila, hozzáfűzve, hogy többen az "ellendrukkerek" közül ezt nem értik, vagy nem akarják érteni.

Tájékoztatása szerint a CBA akciós újságjában korábban azért jelent meg a 69 forintos kilónkénti dinnyeár, mert az akciós árakat előbb adták le a nyomdába, mint tudomást szereztek arról, hogy a magyar termelők nagyobb mennyiségű dinnyét tudnak szállítani az üzleteikbe, mellyel képesek teljesíteni a hálózatuk igényeit.

Ezt követően a korábbi külföldi rendelést - amelyet 69 forintért árusítottak volna kilónként - lemondták, és a magyar dinnyét rendelték meg. Az akciós újságban azonban a dinnye árát már nem tudták módosítani. A magyar dinnye minősége viszont lényegesen jobb a külföldinél - tette hozzá, ezért azt magasabb áron, 99 forintért adták kilónként.

A CBA kommunikációs vezetője kitért arra is, hogy a reklámkiadványukban szereplő 99 forintos kilónkénti ár vasárnap lejárt, így hétfőtől minden egységük szabadon határozhatja meg az említett gyümölcs fogyasztói árát, a Corvin bevásárló központban a dinnyét népszerűsítő sajtótájékoztató időpontjában például 88 forint volt a termék kilónkénti ára - tette hozzá Fodor Attila.

MTI-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.