BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

EU-s feljelentés földügyek miatt

Bejelentés érkezett az Európai Unió csalás- és korrupcióellenes hivatalához a KAP területalapú támogatások pártfinanszírozási célra való felhasználása miatt; a levél hivatkozik a Fejér megyei földbérletekre. A Vidékfejlesztési Minisztérium szerint a pályázatok vesztesei és politika haszonlesők próbálják lejáratni az eljárást.

Egy „ismerős” bejelentést tett az OLAF-nál, az Unió csalás és korrupcióellenes hivatalánál, a KAP területalapú támogatások pártfinanszírozási célra való felhasználása miatt – írta pénteken blogjában Jávor Benedek LMP-s frakcióvezető, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke.

A mellékelt angol nyelvű beadvány azt állítja: vélelmezhető, hogy az állami földek Fideszhez köthető személyeknek való bérbeadásával az uniós területalapú támogatások egy része a nagyobbik kormányzópárt kasszájába vándorol. A levél hivatkozik a nemrégiben feltárt Fejér megyei földbérletekre, amelyeknek 87 százalékát nyolc olyan csoport nyerte meg, amely nagyon közel áll a Fideszhez és a miniszterelnökhöz, ugyanakkor agrártevékenységet nem folytat.

További részletek a hétfői Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.