BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína lesz a legnagyobb vevő?

Kína lehet a legnagyobb búzaimportőr a világon, ha a jelenlegi tendencia folytatódik. A keleti ország tavaly megháromszorozta behozatalát 2010-hez képest, s az idei adatok is növekvő tendenciát mutatnak.

A tavaszi fagyok és a májusi, júniusi csapadékos időjárás 2,6 millió tonnával csökkenti a termést idén az olyan az ország nagy búzatermesztő tartományaiban. Az ország nagy részét sújtó tartós aszály hatását egyelőre nem becsülték meg.

Az utóbbi évek növekvő importja csak még nagyobb lendületet kap a természeti csapások miatt. Mindez azt jelzi, hogy hamarosan megelőzheti Egyiptomot, a világ legnagyobb búzaimportőrét. A szakemberek szerint azonban nincs ok aggodalomra, ugyanis az import a készletek, a központi tartalék jobb minőségű áruval történő felújítását is szolgálja. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.