BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közös vállalatot alapítunk az oroszokkal

A magyar-orosz gazdasági vegyesbizottság szerdai, budapesti ülésén megállapodás született arról, hogy a két ország mezőgazdasági minisztériumai megkezdik közös vállalatok létrehozásának előkészítését a mezőgazdasági termékforgalom növekedése érdekében - közölte Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára az ülést követő sajtótájékoztatón.

A magyar-orosz kapcsolatokért felelős kormánybiztos Fjodorov Nyikolaj Vasziljevics orosz mezőgazdasági miniszterrel közös vállalatokról, roamingdíjakról és vízumkérdésekről is tárgyalt szerdán.

Szijjártó Péter említést tett arról is: a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Sberbank is stratégiai megállapodást kötött, valamint az Eximbank az OTP orosz bankjával is megállapodott, amelynek nyomán a közös üzletek finanszírozására az eddigieknél több forrás áll majd rendelkezésre.

Tavaly az Eximbank 67,4 millió eurónyi hitellel segítette a magyar exporttevékenységet Oroszország irányába.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.