BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Támogatások: az egyik érkezik, a másik nem

agrárium Csalódott gazdálkodók várták, hogy megkapják az őket megillető területalapú támogatás előlegét – hívta fel a figyelmet a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ). A szervezet hozzáteszi: több ezren egyáltalán nem, több tízezren pedig csak részben kapták meg a pénzt. Az előlegfizetésre a vidékfejlesztési miniszter tett ígéretet, a termelőknek a jogszabályok alapján legkésőbb november 30-ig hozzá kellett volna jutniuk ezekhez a forrásokhoz – emlékeztettek közleményben. A késedelmes kifizetés azért is jelent problémát, mert sokan már előre betervezték ezeket az összegeket munkabér, adó, bérleti díj, az év végi talajmunkák és anyagvásárlások finanszírozására.

Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) ezzel egy időben közölte: december 2-án megkezdte a különleges tejtámogatás második felének utalását, 2325 gazdálkodónak közel 5,3 milliárd forint kifizetése indult el. A további 220 termelő számára az egyeztetéseket követően fizeti ki a tárca a támogatást.

A különleges tejtámogatásra rendelkezésre álló összeg több mint 13 milliárd forint. A támogatás összege 9,27 forint kilogrammonként, ez 20 fillárrel több a tavalyinál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.