BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem tudott megegyezni az E-Star a hitelezőkkel

Ma tartotja csődegyezségi tárgyalását az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. a hitelezőivel. Az egyezkedés délután 2-kor kezdődött, és lapunk úgy értesült, hogy végül nem sikerült megegyezni a hitelezőkkel. Úgy tudjuk, jelenleg egy alternatív javaslatról szavaznak az érintettek.

A tárgyalás kezdetekor az alternatív energetikai cég részvényeivel és kötvényeivel való kereskedést a tőzsdenap hátralévő részére a Budapesti Értéktőzsde igazgatóság felfüggesztette. Ezt megelőzően a cég részvényének árfolyama a napon belüli limitig, 15 százalékkal esett.

Az E-Star tavaly decemberben kért csődvédelmet, és január végén tette közzé a cég reorganizációs programját, amely szerint a biztosított követeléssel rendelkező hitelezők jövő év végéig hozzájutnának a követeléseik 100 százalékához, a többi hitelezők – köztük a kötvényesek – viszont csak 15 év alatt kapnák meg a követeléseik 45,8 százalékát, a cég tőlük többi tartozás és a kamatok elengedését kérte.

A kötvényesek között nagy intézményi befektetők is vannak, ők korábban felvetették a cég kötvényeinek részvényekre való konvertálását, ennek érdekében pedig 500 millió forint névértékű tőkeemelést ajánlottak, ezt azonban a részvényeseknek is jóvá kell hagyniuk. Az E-Starnak jelenleg 26,4 millió forint a névértéke, tehát egy ilyen mértékű tőkeemeléssel és konverzióval akár a hitelezők kezébe is kerülhetne a többségi tulajdon és az irányítás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.