BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Életben tartanák a Neo FM-et

Benyújtotta a fellebbezést a Neo FM üzemeltetője a műsorszolgáltatási szerződés felmondása ellen - írja a Népszabadság.

Fellebbezett a Neo FM-et üzemeltető FM1 Zrt. a Médiatanács döntése ellen, amely felmondta a kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási szerződését a fennálló csaknem 750 milliós tartozás miatt – értesült a lap.

A Médiatanács június 20-án hozta meg döntését. Kiricsi Karola, a testület szóvivője akkor azzal indokolta a döntést, hogy a Neo FM-et működtető cég menedzsmentje nem élt azzal a mentőcsomaggal, amelyet a hatóság korábban számára kidolgozott. A hatóság ezt nem tudja másként értelmezni, mint hogy a rádió vezetése lemondott a csatornáról és bezárta a rádiót.

Az FM1 Zrt. június 19-én kért csődvédelmet, még mielőtt lejárt volna a médiahatóság által a kereskedelmi rádió tartozásainak rendezésére adott határidő - emlékeztet a lap.  Az FM1 Zrt. egyik tulajdonosa, Horváth László akkor azzal indokolta lépésüket, hogy nem tudtak részesedni az állami hirdetésekből, csak a konkurens Class FM.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.