BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megdőlt a kormány indoklása? - Mégis jön az új adó

A reklámadó szükségességét azzal indokolta a kormány, hogy így kerülhetünk ki a túlzottdeficit-eljárás alól. A „2013. évi … törvény a túlzottdeficit-eljárás lezárása érdekében meghozandó intézkedésekről” című törvényjavaslat a reklámadó bevezetését tartalmazta.

A törvényjavaslat szövege szerint „az Európai Unió által Magyarország ellen indított túlzottdeficit-eljárás megszüntetése és az arányos közteherviselés” elvével indokolták az új adót.

Az Európai Bizottság ugyanakkor a Varga-csomag első két pillérének értékelése alapján (zárolás, egyszeri beruházások „elhalasztása”) közölte, hogy javasolja, Magyarország kerüljön ki a deficitlejárás alól.

Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán ugyanakkor azt mondta, a jelenlegi állapot szerint lesz reklámadó.

Arról is tájékoztatott, hogy a miniszterelnök Lázár Jánost, a miniszterelnökséget vezető államtitkárt bízta meg azzal, hogy tárgyalásokat folytasson ez ügyben a reklámszövetséggel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.