BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordlátogatottság az amerikai mozikban

Közel 1047 milliárd forintnak megfelelő nyereséggel zárták a nyarat az észak-amerikai mozik jegypénztárai. A 4,7 milliárd dolláros bevétel körülbelül 10,2 százalékos növekedést jelent az előző évi adatokhoz képest.

A látogatószám is folyamatosan növekszik ebben az időszakban. Összesen 560 millió néző látta az idei filmeket, ez 7 százalékkal több, mint tavaly. A rekordlátogatottság a Vasember 3-nak, Az acélembernek és a Gru 2-nek köszönhető. Ezekkel ellentétben a vártnál jóval kevesebb érdeklődés irányult A magányos lovag, A Föld után és a Farkas című filmek felé. A nyár legnagyobb kasszasikere a Vasember 3, ami eddig 408,6 millió dolláros bevételt jelent.
Az Acélember 657,3 milliót hozott a Warnernek, a World War Z 530 millió dollárt hozott a Paramount konyhájára.

John Fithian, a Hollywood Reporter igazgatója elmondta: "január és február folyamán elenyésző volt a termés, és nagyon kevés volt a nagy költségvetésű film", ezért a hollywoodi stúdiók hagyományosan a nyári iskolaszünetre tartalékolnak, hogy minél szélesebb közönséget sikerüljön megcélozniuk - olvasható a BBC hírszolgálatának honlapján. A Hollywood Reporter szerint az idei nyár legfontosabb eseményei közt szerepel a Universal feltámadása. A stúdió rekordbevétellel zárt, a Gru2 800 milliós és a Halálos iramban bevételének köszönhetően.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.