BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tízezer ember kerülhet utcára - Leépít a Sony

A Sony tízezer fős létszámcsökkentésre készül nagyszabású átszervezése keretében. Az intézkedéseket Kazuo Hirai, a társaság új elnök-vezérigazgatója jelentette be sajtótájékoztatón.

A hét elején a Sony 6,4 milliárd dollár összegű éves veszteséget prognosztizált, ami kétszerese a korábbi becslésének. A cég arra számit, hogy a létszámcsökkentéseket a következő 12 hónap folyamán valósítja meg. Az átszervezés 926 millió dollárjába kerül majd a jelenlegi pénzügyi évben.

A BBC News tévé emlékeztet arra, hogy a Sony televíziós üzletága az utóbbi nyolc év során veszteséges volt. Elemzők szerint noha évente 20 millió tévét ad el, még mindig nem elég nagy ahhoz, hogy nyereséges legyen.

A probléma megoldása érdekében 2013-ig 40 százalékkal csökkenti az általa gyártott modellek számát. A rivális Sharp japán tévégyártó szintén jelentős veszteségeket jósol. Arra számit, hogy az éves vesztesége 2012-ben 4,7 milliárd dollár lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.