BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre kevesebben torkoskodnak

Egyre kevésbé sikeres a Torkos Csütörtök akció: idén mintegy 130 ezer vendég torkoskodott 839 hazai étteremben. Tavaly mintegy 160 ezren voltak ezernél is több hazai étteremben, 2010-ben pedig valamivel még sikeresebb volt az akció, mert mintegy 200 ezer vendég használta ki az akciót és 1200-nál is több étterem látott fantáziát a kezdeményezésben.

Profiltisztulási folyamat zajlott le, amelynek eredményeként 2013-ban már csak azok csatlakoznak az akcióhoz, akik a hosszú távú célt, nem pedig az azonnali bevételszerzési lehetőséget tartják szem előtt. Tavaly több mint 1000 étterem csatlakozott az akcióhoz. A kínálat széles volt ezúttal is: a halászcsárdától az art caféig, a gyorsétteremtől a prémium kategóriás vendéglátóhelyig országszerte több száz étterem közül választhattak az érdeklődő ínyencek.

A válaszadó éttermek 26 százaléka Budapesten, 54 százaléka vidéki városokban, 20 százaléka pedig egyéb településen várta a vendégeket. Ezek az arányok nagyságrendileg megegyeznek a 2012-es eredményekkel. Átlagosan 173 torkoskodót fogadtak az éttermek, tízből nyolcan előzetesen bejelentkeztek. „Az étteremtulajdonosok túlnyomó többsége kedvező forgalomi adatokról és a vendégek pozitív visszajelzéseiről számolt be. Minden 100 étteremből 68 jóval kedvezőbb, további 27 kedvezőbb vendégforgalomról adott számot, mint ahogy ez egy átlagos januári napon várható” – közölte lapunkkal a Magyar Turizmus Zrt. A realizált bevételek tekintetében – a nyújtott kedvezmények ellenére is – pozitívan nyilatkoztak: az éttermek 43 százaléka számára a bevételek jóval kedvezőbben, további 42,5 százaléka számára kedvezőbben alakultak ezen a napon. Teltház miatt az éttermek 56,2 százalékának kellett visszautasítania vendégeket a Farsangi Torkos Csütörtökön.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.