BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Karintia mindent bevet, hogy vonzza a németeket

Karintia idegenforgalmi szakemberei abban bíznak, hogy válság ide, válság oda, sikerül túlszárnyalni a tavalyi 9 milliós vendégéjszaka számot – írja a Turizmus Online.

A reményeiket arra alapozzák, hogy Németországban már vannak az utazási kedv növekedésére vonatkozó jelek. Ennek abból a szempontból vagy nagy jelentősége, hogy a karintiai vendégéjszaka számból a németek mintegy 40 százalékkal részesülnek – írja a Turizmus Online.

Ennek jegyében kampány indítottak Bajorországban, a kedvező tapasztalatok máris érzékelhetőek, pedig a nagy szabadságolások még csak éppen elkezdődtek. A németek a karintiai nyaralást szívesen kapcsolják össze az olaszországi vakációval. Oda, vagy visszafelé iktatják be az ausztriai megállót. Ezen túlmenően kiemelkedő fontosságot tulajdonítanak a belföldi vendégeknek, mivel a vendégéjszakák tekintetében a németekhez hasonló arányt képviselnek a tartományba üdülő osztrákok is.

A Wörthi-tónál jól indult a szezon, s az állóvizek mellett fontos karintiai turistacsalogatóak a magas hegyek, amelyek kiválóan alkalmasak túrázásra, hegymászásra, de vannak vonzó terepek a kerékpárosok számára is.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.