BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megerősítették: magyar áldozata is van az egyiptomi balesetnek

A Külügyminisztérium megkapta az egyiptomi hatóságoktól a hivatalos megerősítést, hogy kedden az egyiptomi Luxorban történt hőlégballon-balesetben egy magyar állampolgár is életét vesztette.

A tárca az MTI-hez eljuttatott közleményében hozzátette: a konzuli szolgálat haladéktalanul megkezdte a szükséges lépések megtételét.

Tizenkilenc külföldi turista vesztette életét egy léggömbbaleset során, amely az Egyiptom déli részében lévő Luxor közelében történt. Az áldozatok többsége brit és francia, ám mindegyikük állampolgárságát még nem sikerült megállapítani, így azt sem tudni, van-e magyar köztük.

A léggömb háromszáz méter magasban kigyulladt, majd felrobbant, és lezuhant. Csupán egy utas és a pilóta élte túl a katasztrófát.

A külföldi turisták szívesen szállnak fel léggömbbel, hogy a magasból szemléljék meg Luxor látványosságait. Luxort, más egyiptomi városokhoz hasonlóan a 2011-es felkelés óta, egyre kevesebb külföldi turista keresi fel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.